Harmony Massage

Massage

Behandlingen är anpassad just för dig

Jag börjar varje behandling med en kort pratstund där du kan berätta om du har ont någonstans, och om du har några speciella önskemål. Med utgångspunkt från vad du berättat och min känsla för vad du behöver, ger jag dig en behandling anpassad just för dig. I mina behandlingar utgår jag från klassisk massage och väver in akupressur, energibalansering och energipåfyllning allt efter behov.

Jag använder uteslutande naturliga växtoljor, med äkta eteriska oljor, i mina behandlingar. De har en vårdande effekt och innehålleringa syntetiska substanser eller mineraloljor, som täpper till hudens porer. Oftast använder jag massageolja med arnika. Arnika är känd för sin läkande effekt vid t ex muskelvärk.

När är det bra med massage/energibalansering?

Mina behandlingar brukar effektivt lindra, eller helt avhjälpa problem med:

  • spänningshuvudvärk
  • svårighet att slappna av
  • värk i axlar/nacke
  • värk i ländryggen
  • sömnsvårigheter
  • ischiassmärtor
  • mus-/tennisarmbåge
  • kramp i fötter/ben

Kunder som kommit till mig har också upplevt sig få lindring och hjälp vid utbrändhet, och olika smärttillstånd i kroppen, så som fibromyalgi. Det brukar också vara en effektiv form av stresshantering.

Hur känns det under behandlingen?

Mitt sätt att massera är mjukt och gör inte ont, men är ändå djupgående. Jag avslutar varje behandling med att balansera energiflödet i kroppen. Detta förstärker effekten av massagen och gör att du känner dig ”hel” efter behandlingen. Hur behandlingen upplevs är förstås individuellt och beror även på hur du mår när du kommer till mig. De flesta brukar uppleva djup avspänning (många somnar!) och ett starkt välbehag. Är du mycket spänd i muskulaturen kan det göra ”skönt-ont” just där, innan spänningen släpper.

Hur känns det efteråt?

Direkt efter behandlingen känner många sig lite omtumlade, kanske lite lätt yrsel och trötthet. Tröttheten beror då på att undanstoppad trötthet hinner i fatt en när man slappnar av. Omtumlad och yr känner man sig innan man har vant sig vid den nya energinivån och det förstärkta energiflödet som behandlingen har gett. Då är det bra att dricka mycket vatten och ta det lugnt en stund. Efter en liten stund brukar många känna ett djupt inre lugn kombinerat med en känsla av att vara ”påfylld” med ny energi.

Hur många behandlingar behövs och hur ofta?

Detta beror helt och hållet på vad du vill uppnå med behandlingen. Vill du bara ha en stunds skön avkoppling känner du kanske att det räcker med en behandling.

Om du däremot har t ex spänningshuvudvärk och ont i axlar/nacke behövs oftast flera behandlingar, gärna ganska tätt i början. En till två gånger i veckan, för att sedan glesas ut till varannan vecka, brukar vara lagom.

Antalet behandlingar som behövs är mycket individuellt och kan variera från 3-4 gånger till 9-10 gånger eller mer. En del väljer sedan att återkomma med jämna mellanrum för att upprätthålla avspänningen. Andra väljer att komma vid behov.